Bumerang - Yazarkafe

7 Kasım 2014 Cuma

Frambuazlı Puding Tarifi







Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kasesi frambuazYapılışı
Normalde muhallebi yaparken önce süt birtaşım kadar kaynatılır ama ben bunu tercih etmiyorum. Tencereyi ocağa almadan önce içine nişastayı, şekeri ilave ediyoruz ve topaklaşmamasıiçin iyice karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını bulduktan sonra frambuazları ezip ya da robottan geçiriyoruz ve muhallebinin üzerine yavaş yavaş döküyoruz. Bir taşım kadar kayattıktan sonra kaselere koyup üzerine frambuazlardan kalanı üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet Olsun.

1 yorum:

Ziyaretçi Not Defteri

Ziyaretçi Defteri yükleniyor...